03 de juny 2008

Pedrals Presenta Progula


Com us vaig comentar, la presentació que ens va fer en Josep Pedrals a l'Horiginal va ser molt aplaudida. Res millor no podia ser pròleg del nostre llibre progulià. Tot un honor. Aquí la teniu per gaudir-ne:
PRESENTO EL PRÒLEG A PROGULA

S’hi presta, a preparar pròlegs i presentacions perversos, que repercuteixin en el prescriptiu predicat d’esprémer la presència de “pes”.
La prèdica preciosista, però predicible, d’un prefaci, un preludi, pràcticament precitat.
M’hi poso amb una pregària preliminar, perquè és un precipici i prerroga una premissa premonitòria:
“Que el pregó prescindible de fer el préssec sigui amb preacords i prebendes”
Sinó... prego!
Si els prebostos progulians no preen la probitat del meu preàmbul, jo, pragmàtic i amb preavís, prendré postures predadores per pringar els progulistes de torn. (O de porn.)
No s’emprenyin ni preguntin què li provoca tanta presura a aquest prestanoms. El pressupost és prioritari en els presumptes pretallers, i jo previnc que preballo a preu fet.
Sí, privilegiat i principesc, però primparat i preventiu!
No em privo per problemes de procediment perquè, procliu i propens a la prodigalitat, preparo amb el producte el seu propi procés de productivitat i proclamo que pretenc una professionalitat profitosa.
És poc profunda la protesta programàtica -és un quid pro quo-, però es presenta prolongable al proletariat de les plomes, parit en progènie progressista (i profilàctic amb els prohoms) per més que promiscu i prompte si és per a promoure’s.
Doncs això: la present prolepsi marca que pronuncio i propago Progula amb pronòstic preservat, pensant en la propera propina, prima proporcional als propòsits de la prosa propulsada.
Sóc prosèlit si sóc pròsper.
Per tant, propulseu-me, progulians, a la prosperitat, i em prostituïré (encara que la pròstata en pateixi) i em prosternaré amb tot el protocol i la protèrvia per protegir el prototip pornohumorístic amb la meva primala, probòscide de proporcions proverbials.
És provable que quedi provincià, aquest prefaci, però és per aprovisionar: La prudència fa la providència! Val més prevenir que purgar!
Aquesta pruïja em fa prolix progressivament. No vull profanar les vostres protuberàncies de prestar atenció amb més profecies proficues. He après que cal prémer la prosòdia amb propietat i, sense prejudicis, performar, però precabudament i sense pressió pel públic.
Per tant: Prou!
Josep Pedrals

1 comentari:

Unknown ha dit...

Pimplement, prutal!
Potser mai no sabrem qui és Mr. X, però ja sabem qui és Mr. P.