08 de setembre 2009

El Plafó Contemporani.

Portada del número zero, 1986


Era l’any 1986 quan va iniciar-se el projecte de El Plafó Contemporani (Prensa bastante alternativa del Grupo Abeliano). L’autor d’aquest blog i en Jordi Civit vam tenir la pensada de realitzar un fanzine d’esperit clarament dadaista, un homenatge a les avantguardes que sempre hem admirat.


Jordi Civit i Joan Vigó, més de vint anys després, amb evidents símptomes de deteriorament

Es tractava d’utilitzar retalls de revistes, diaris, opuscles i qualsevol material editat en paper per elaborar pàgines plenes d’humor absurd. Automatisme en la praxi i procés creatiu al 50%: una línia cadascun. Cap idea era rebutjada. Eren temps sense ordinadors i les tisores i la cola les úniques eines a utilitzar. Mitjançant fotocòpies en vam fer una difusió modesta entre les amistats.

Fa un temps, revisant plegats el material que vam confeccionar en infinites tardes d’oci universitari, descobrírem amb certa alegria i sorpresa que els plafons mantenien, malgrat fer més de 20 anys de la seva confecció, l’atractiu de les coses fresques i espontànies.
Us oferim a continuació una selecció del número zero de la publicació i no descartem oferir-vos-en més d’aquí a un temps. Ens agrada poder mostrar-vos aquell projecte que va il·lustrar una amistat que era anterior als plafons i que, per sort, encara dura.
En els posts següents, feu clic per ampliar les pàgines.

2 comentaris:

Doctor kelvinator ha dit...

Es el primer cop que us veig al núvol , fa quatre dies que estic , una abraçada , Valenti Ponte

Joan Vigó ha dit...

Quina sorpresa Valentí, a veure si t'animes i em poses un mail!