03 de desembre 2009

Calendaris


De fa uns anys ençà no són infreqüents les iniciatives de diversos col·lectius que editen en aquesta època de l’any algun calendari. Sovint són almanacs reivindicatius o solidaris. Les persones que hi surten solen fer-ho amb poca roba, oferint al possible comprador l’incentiu de la poderosa musculatura del cos de bombers, la turgència de mestresses de casa o de ves a saber qui. Cap problema, tothom fa el que vol o el que pot i tots contents. Només faltaria.

En aquest sentit però, des d’un punt de vista una mica més pioner i extravagant, fa uns anys, amb els amics de l’associació Progula que, recordem-ho, en rus vol dir fer coses sense permís o bé absentisme laboral, vam decidir fer un calendari. Un calendari amb el nostre estil irònic i satíric. Finalment en van ser tres, corresponents als anys 2000, 2001 i 2003, amb la característica que cada fotografia s’acompanya d’un text que l’explica amb la intenció de fer somriure al personal.

No sé si algun dia en farem un altre. La qüestió és fer coses i passar-ho bé. El 2008 ens van editar un llibre d’històries pornohumorístiques i qui sap si en un futur dissenyarem globus aerostàtics amb forma de porró. La qüestió és que esteu convidats a fer-hi un cop d’ull (hi veureu els membres de Progula!).