10 de març 2016

Generació (H)Original


La fotògrafa Marta Huertas i el músic i cantautor Dídac Rocher estan tirant endavant un projecte que em toca d’aprop: Generació (H)Original. En les seves paraules,

un projecte fotogràfic, i vol ser un retrat coral representatiu d’una generació de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona. Un espai de trobada i de relacions poètiques que amb els anys ha esdevingut un dels centres neuràlgics de la poesia del nostre país i en general dels Països Catalans.”

La Marta i en Dídac van venir a casa, i després de fer-me aquesta brutal fotografia al terrat, vam estar compartint cerveses, fum i conversa com si ens coneguéssim de tota la vida. Vam parlar de poesia i de poetes, de fotografia, de cinema, de llibres, de música, de la pèssima situació del món de la cultura i de moltes altres coses. El sol s’havia amagat feia hores quan van marxar. Un plaer d’aquells que ofereix la vida si saps aprofitar-la. Moltes gràcies a tots dos.

Aneu al blog del projecte i mireu la resta de fotos. Llegiu els textos. Veureu com va creixent, com la Marta i en Dídac van trenant aquesta crònica fotogràfica de la colla de gent que ens sentim part de l’Obrador de Recitacions I Noves Actituds Literàries, (H)Orinal, que cada dimecres al vespre esdevé temple de la paraula a l’Horiginal.