11 de novembre 2009

Insultar la intel·ligència


Informa la premsa que properament l’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una campanya que té com objectiu dissuadir als clients de la prostitució, inspirada en altres iniciatives anàlogues endegades per Sevilla i Madrid, instant als homes a lligar més i no haver de pagar per tenir sexe.

Que les institucions es dediquin a insultar la intel·ligència de la ciutadania no és nou. Però crec que aquesta campanya és especialment inútil i només es justifica en el context d’una política que pretén exclusivament buscar l’aparença i el somriure cofoi d’un alcalde del tot superat per les circumstàncies. Per totes les circumstàncies.

La campanya ve a dir que els homes que van de putes ho fan perquè no lliguen (una consideració completament sexista, ja que hi ha serveis d’aquesta mena dirigits al públic femení, tot i ser molt menys visibles). A ningú no se li escapa (i això fa segles que passa) que molts homes que tenen parella estable i/o legal fan servir els serveis de les professionals del sexe. També han d’anar a lligar, aquests? Un altre exemple, entre molts d’altres: la premsa també ha explicat que quan se celebren fires internacionals, la ciutat rep “reforços” de professionals del sexe d’altres comunitats, ja que el planter local no dóna l’abast. Caldria doncs prohibir aquests fires que fomenten la prostitució? No em feu riure. Avui no en tinc ganes.

Tot i ser conscient que demano massa, els poders públics haurien de ser valents. Cal considerar la prostitució com un fet estructural de la nostra societat (ho és des de fa mil·lennis), i treballar de debò per dignificar el sector i regular laboralment a qui s’hi vulgui dedicar, alhora que es castiga sense pietat als traficants de persones. És una feinada, ningú no ho dubta. Però crec recordar que els hi paguem un sou per alguna cosa.

Perquè si algun polític es pensa que amb aquesta campanya disminuirà la prostitució, vol dir que el seu contacte amb la realitat és zero. O potser és això. I així ens va.

1 comentari:

El veí de dalt ha dit...

I tant! Deuen anar ben mal follats aquests polítics...per pensades tan patètiques.